Varkensruggen beton

Onze varkensruggen

Wij zijn de dé specialist in varkensruggen. De varkensruggen worden rechtstreeks uit voorraad geleverd vanuit onze eigen fabriek tegen de scherpste prijs. Al onze producten worden vervaardigd uit duurzaam beton. De varkensruggen worden standaard in het grijs geleverd, maar zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder wit,  geel of elk gewenste RAL-kleur. 

Offerte aanvragen

Toepassingen varkensruggen

Varkensruggen zijn halfronde betonnen elementen, die vaak als versperring of afbakening worden geplaatst op een weg of parkeerplaats. Dat voorkomt verder inrijden of parkeren. De vorm is zó gemaakt dat de autowielen vanzelf tot stilstand komen zonder dat de auto beschadigd raakt.

Standaard leveren we de varkensruggen in neutraal grijs beton, maar iedere RAL-kleur is mogelijk. Varkensruggen kunnen los, maar ook aan elkaar gekoppeld worden of gelegd om 1 lang obstakel te vormen. Daarvoor zijn eindstukken (een uiteinde rond, andere uiteinde recht) en tussenstukken (twee uiteindes recht) leverbaar. De afmeting van onze varkensruggen is L. 1000 x B. 200 X H. 120 mm. en het gewicht is 45 kg. Ze kunnen op een bestaande ondergrond geplakt worden, zoals op asfalt, straatwerk of beton.

Over ons

Ruim 60 jaar kwaliteitsbeton, dat is wat we met ons voor particulier én bouwspecialist bedrijf bieden. Alle betonnen biggenruggen, die wij leveren voldoen daarbij aan de hoogste kwaliteitsnormen die door de overheid worden geteld voor de bouwsector. Bovendien is onze fabriek KOMO en ISO 9001 gecertificeerd, daarbij hebben we het toepassen van duurzame materialen & producten hoog in het vaandel staan. Klanten kunnen rekenen op maatwerk en een vlotte levering. Bovendien kunnen we via onze Dry-cast methode (directe ontkisting) binnen 1 dag een hoog aantal biggenruggen produceren voor de allerscherpste prijs.

Onze opdrachtgevers

Veelgestelde vragen

Een varkensrug beton is een ovaalvormig betonelement wat wordt gebruikt als functionele afscheiding in verkeerssituaties. Ze zijn vaak terug te vinden als afscheiding van de rijbaan en het fietspad en bij parkeervakken, om te voorkomen dat voertuigen te ver doorrijden bij het inparkeren.

Betonnen varkensruggen worden toegepast bij verschillende verkeerssituaties. Zo ook bij parkeervakken, om te voorkomen dat voertuigen te ver doorrijden bij het inparkeren, liggen er biggenruggen waar de wielen tegenaan komen en zodoende eventuele schade of verkeerd parkeren wordt voorkomen. Daarnaast worden varkensruggen gebruikt als afscheiding of afbakening.